A kávé a vetéstől az eszpresszós csészéig 40 kézen halad át. Minden ilyen váltás mögött ott rejlik egy kultúra, egy arc, egy történet, amely megosztásra vár.
A 40 Hands egy utazás, hogy megismerjük azokat az embereket, akik úgy döntöttek, hogy életüket a kávé iránti szenvedélynek szentelik. Az út a származási országgal veszi kezdetét. Generációk és szélességi körök ösvényét követik, azonos értékek mentén: „Tisztelet, odaadás és felelősség, különösen a természet iránt” – mondja Enrique Mancilla Oyos, a perui mezőgazdasági termelő, aki már évek óta velünk dolgozik.
Ősei Nagazúban dolgozták fel a kávét, de akkoriban nem voltak utak, így a termelés csak a család szükségleteit elégítette ki.
„Aztán megérkeztem – meséli a fia, Abel –, és a Lavazza is megérkezett, szinte ugyanabban az időben, és vele a közösségi támogatási projekt, amely javította a gyártási folyamatainkat azáltal, hogy a berendezéseket és a tudást is rendelkezésünkre bocsátotta, amire szükségünk volt.”