VISSZA
Manifesto

Művészet és kultúra

Az a képesség, hogy elképzeljük a jövőt, hogy túllássunk határokon és kötöttségeken, hogy megtaláljuk a közös pontot a látszólag különböző területek között a kreativitásunk és a találékonyságunk révén; ez tette mindig hazánkat, Olaszországot a világ új vízióinak termőföldjévé.

 

A szellem, amely Luigi Lavazzát vezette, hogy elképzelje kávékeverékét, ugyanaz, mint amit a nagy művészek műalkotásai fejeznek ki – olyan látnokoké, akik tudják, hogyan kell meglátni és megmutatni a változást másoknak. A Lavazza művészet iránti elkötelezettsége az a vágy, hogy ezt a szellemet életben tartsa.

 

Az első vállalkozás a korabeli ismeretlent, a reklámok világát fedezi fel.

Így kezdődött az együttműködés Armando Testával, a Lavazza vezetőjével: már jelen volt a „Carosello” című tévéműsor első adásában, 1957-ben, és továbbvezetett az élvonalbeli grafikus hirdetések világába, az animáció olyan emlékezetes karaktereinek köszönhetően, mint például a gyönyörű Carmencita és a pisztolyhős Caballero.

 

 

1992-ben elindult az a projekt, amely a márka filozófiájának és identitásának legjellegzetesebb kifejezése lett: a Lavazza-naptár. Helmut Newton, David LaChapelle, Annie Leibovitz és Steve McCurry: csupán néhány a legfontosabb nevek közül, akik művészeti vízióikat ennek a több mint húsz éve fennálló projektnek a szolgálatába állították.

 

Art & Culture - Manifesto
Art & Culture - Manifesto

 

Az évek során azonban a vállalatcsoport elkötelezettsége nemcsak a művészi kifejezésre összpontosított, hanem annak támogatására is. A Lavazza ma a legfontosabb nemzetközi művészeti intézmények partnere: köztük van többek között a new york-i Guggenheim Múzeum.

 

Találtunk más érdekes cikkeket is…

MAGAZINE
Ki áll a TOILETPAPER mögött: Maurizio Cattelan

Open Art

BŐVEBBEN
MAGAZINE
Lisa Hoke színt visz a Nuvolába művészetével

Open Art

BŐVEBBEN
MAGAZINE
A „Luce Filante” beragyogja a velencei Guggenheim Múzeumot

Open Art

BŐVEBBEN
MAGAZINE
A new york-i Guggenheim Múzeum megnyitja kapuit a „Visionaries” előtt

Open Art

BŐVEBBEN