2018

2020

by David LaChapelle

David LaChapelle

Lavazza & David LaChapelle

 

A Lavazza és LaChapelle 2002-ben találkozott először, amikor a Lavazza felkérte a művészt az aktuális évre vonatkozóan az Espresso & Fun című naptár elkészítésére.

2012-ben a fotóművész egyike volt a The Lavazzers sztárjainak; amely naptár a fényképezés 12 mesterét ünnepelte.

David LaChapelle és a Lavazza útjai újra keresztezték egymást a 2020. évi naptár megvalósítása kapcsán, amelynek felvételei Hawaii szigetén készültek.

A „realize,” azaz „vedd észre” című kép a naptár egyik kiemelt motívuma. A felvétel a Divine Acts című kiállításon került bemutatásra, és egyszerre hívja fel a figyelmet bolygónk magával ragadó szépségére és a veszélyekre, amelyek fenyegetik.

 

„LaChapelle képes volt értelmezni az általunk nagyon fontosnak tartott értékeket. Megtiszteltetés volt vele dolgozni. Azt próbáltuk hangsúlyozni, mennyire fontos ma visszatalálni a természethez.”

 

Francesca Lavazza

A 2020. évi naptár David LaChapelle felvételeivel

 

A 2020. évi, Earth CelebrAction című Lavazza-naptár az emberiség és a természet közötti kapcsolatot ünnepli, ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy magunk is sokat tehetünk Földünk megóvásáért.

A szavak, amelyek David LaChapelle fantasztikus felvételeit kísérik, a felelősségvállalás szükségességét sürgetik embertársaink és a mindannyiunkat körülvevő világ érdekében.

A naptár nagyszerű eszköze annak, hogy kritikusan szemléljük jelenünket, hiszen az esztétikus művészi kifejezés segítségével magával ragad és inspirál, ugyanakkor tettekre ösztönöz bennünket.

Nem véletlen, hogy a decemberhez tartozó, a naptárt záró szavak konkrét tettekre szólítanak fel amellett, hogy kollektív vágyunkat is kifejezik: „change,” azaz „változtass”.

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December