2008
2010

2009

Az olasz eszpresszó nagyszerű élménye

by Annie Leibovitz

Annie Leibovitz

A Connecticut állambeli Waterburyben született, 1949. október 2-án. Fotós pályafutását 1970-ben, a Rolling Stone folyóirat hivatalos fotósaként kezdte. Tíz évvel később már mintegy 142 címlap és számos, meghatározó jellegű fotóriport fűződött a nevéhez. 1983-tól a Vanity Fair, 1993-tól pedig a Vogue folyóirat munkatársaként dolgozott. A fotográfiai munkákon kívül emlékezetes reklámkampányokat is készített. Az évek során több, tekintélyes szervezettel és előadóművésszel is együttműködött, így például a White Oak Dance Projectnél alkotó Mikhail Baryšnikovval és Mark Morrisszal.

Számos könyvet publikált, és kiállításokon vett részt Amerikában és Európában egyaránt. 2006-ban a francia kormány a „Commandeur dans the Ordre des Arts et des Lettres” címmel tüntette ki. Számos díjat nyert el, többek között a new york-i Nemzetközi Fotográfiai Központ Életműdíját és a londoni Királyi Fotográfiai Társaság Centenáriumi érmét. 

A Kongresszusi Könyvtár a Living Legend kitüntetéssel ismerte el a munkásságát. Jelenleg New Yorkban él, három gyermekével: Sarah-val, Susannal és Samuellelel.

Annie Leibovitz fotósorozata hét képen keresztül mutatja be az olasz életstílust. A Belpaese szellemiségében született fotográfiai utazás a divat, a művészetek, az olasz konyha, a szerelem, a filmművészet és a történelem tematikáját ünnepli. Az utazás középpontjában természetesen az olasz életstílus világszerte ismert szimbóluma, az egyedülálló Lavazza eszpresszó kávé áll. A világ egyik legismertebb és nagyra becsült fotóművészének tartott Annie Leibovitz munkássága előtt az amerikai Kongresszusi Könyvtár a Living Legend kitüntetéssel tisztelgett. Számos rangos nemzetközi díjjal ismerték el hozzájárulását a fotóművészet történetéhez.

JANUÁR - FEBRUÁR

MÁRCIUS - ÁPRILIS

MÁJUS - JÚNIUS

JÚLIUS - AUGUSZTUS

SZEPTEMBER - OKTÓBER

NOVEMBER - DECEMBER