2007
2009

2008

A legfenségesebb eszpresszó élmény

by Finlay MacKay

Finlay MacKay

Skóciában született, 1973-ban. Pályafutása 2002-es elindulását megelőzően képzőművészetet és fotózást tanult a Glasgow-i Művészeti Iskolában. Eredetiséget sugárzó első képein a populáris kultúra és a street art a képregények és a klasszikus festészet stílusjegyeivel keveredik. Képzelőerejének, technikai tudásának és a megvilágítással kapcsolatos mélyreható ismereteinek köszönhetően nemzedéke egyik legtehetségesebb fotóművészeként tartják számon. 

2006-tól a New York Times folyóirat munkatársaként számos fontos portfólió és címlap megalkotásában segédkezett. A londoni Nemzeti Arcképtárban, 2011. júliusában megnyitott kiállítása a 2012-es olimpia sportolóit ünnepelte. MacKay sajátos képzelőerejének köszönhetően napjaink legismertebb hírességeit és sportolóit újszerű megvilágításban ábrázolja. Az évek során számos nemzetközi márka reklámkampányának elkészítésében működött közre.

A 16. számú naptár királynői csábító küllemükkel és lenyűgöző környezetükkel az udvarukba invitálják a szemlélőt, hogy osztozzanak a fenséges élményen. Minden büszke királynő mellett van egy király, és a naptár királya nem más, mint a Lavazza eszpresszó – a kávé, amely fenségesen uralja a képeket. Finlay MacKay Skóciában született, 1973-ban. Tanulmányai után Londonba költözött, ahol neves fotóművészek asszisztenseként dolgozott, 1999 és 2002 között például Elaine Constantine mellett. Friss és eredeti stílusban született korai műveiben a street art és a képregények világa a klasszikus angol képzőművészeti iskolákra jellemző stílusjegyekkel keveredik.

JANUÁR - FEBRUÁR

MÁRCIUS - ÁPRILIS

MÁJUS - JÚNIUS

JÚLIUS - AUGUSZTUS

SZEPTEMBER - OKTÓBER

NOVEMBER - DECEMBER