Kiválóság nulla CO₂-hatással

Kávékapszuláink kiválóságát az is alátámasztja, hogy törődünk a környezettel és az ökológiai lábnyomunkkal. Ezért termékeink nulla CO₂-kibocsátással készülnek. Így ez tiszta kiválóság.

Kiválóság nulla CO₂-hatással 

Mostantól minden Lavazza Firma és Blue Kapszulák CO₂-semleges. A szokásos egyedi Lavazza kávéélmény a keverékeink összes aromájával és ízével, most kiváló nulla CO₂ hatású kapszulákban.

Az új Lavazza CO₂-semleges kapszulák 

A széndioxid -semlegességhez való hozzáállásunk a kibocsátás csökkentésével kezdődik a Lavazza teljes értékláncára kiterjedően. 2020-ban a közvetlen kibocsátás ellensúlyozásával és a teljes CO₂-kibocsátás kompenzációval kezdtük működésünket.
Ez része a fenntarthatóság iránti fokozott, Blend for Better nevű elkötelezettségünknek. Számos projektet ölel fel az Egyesült Nemzetek Szervezetének 2030-ig szóló Fenntartható fejlődési céljait követő 4 kulcsfontosságú területen: Vigyázzunk a környezetre, Erkölcsös ciklust alkalmazzunk, Nyissuk meg a lehetőségeket és Neveljünk a változásra.

TUDJON MEG TÖBBET

Mit jelent ez pontosan?    

A széndioxid-semlegességhez való hozzáállásunk a kibocsátás csökkentésével kezdődik. Mivel tudatában vagyunk annak, hogy az összes kibocsátást nem lehet egyszerre csökkenteni, a Lavazza a maradék kibocsátás széndioxid-kiegyenlítését alkalmazza különböző projektek támogatásával. Az éves széndioxid-kibocsátásunkat az eladott Lavazza Firma és Blue Kapszulák mennyiségéhez viszonyítva ellensúlyozzuk. A 2021-es év kompenzált összege:

 318 390 659 km autóval
318 390 659 km autóval

Átlagos szállítás személygépkocsiban. Az átlagnál figyelembe veszük a belső égésű motorokat és az elektromos autókat, a különböző autóosztályokat, különböző autóméreteket és üzemanyagtípusokat. Az elektromos autók esetében csak a közepes méretű autókat vesszük figyelembe.

 183 671 Párizs-NY út utasonként
183 671 Párizs-NY út utasonként

5849,32 km-es út hosszú távú repülőgéppel. 80%-os kihasználtság.

  30 479 693 papírcsomagot gyártottak
30 479 693 papírcsomagot gyártottak

Papírcsomag esetén 500 A4-es lapot vesszünk figyelembe. 75 g/m2 tömegű, könnyű bevonatos papír, csomagolás nem számít bele.

Termékéletciklus      

A Lavazza Firma és Blue Kapszulák CO₂-kibocsátásának kompenzálására bevezetett tevékenységek lefedik a termék teljes életciklusát, a kávétermesztéstől az élettartam végéig a gyártás, szállítás és ártalmatlanítás minden szakaszán át.

<p>1. Kávéellátás    </p>

1. Kávéellátás    

Az előállított és feldolgozott kávé mennyiségéhez kapcsolódó összes kibocsátást az ellátási lánc minden szakaszában ellensúlyozzuk.

<p>2. Csomagolás      </p>

2. Csomagolás      

A csomagolásgyártás minden fázisához kapcsolódó kibocsátást ellensúlyozunk.

<p>3.&nbsp;Termelés</p>

3. Termelés

Ellensúlyozzuk az összes olyan gyártási folyamathoz kapcsolódó kibocsátást, melynek során a zöld kávét kapszulává alakítjuk.

<p>4. Kávéadagolás    </p>

4. Kávéadagolás    

A végső terméknek a gyártóüzemtől az összes elosztóközpontig történő elosztásához kapcsolódó kibocsátásokat ellensúlyozzuk.

<p>5. Fogyasztás</p>

5. Fogyasztás

A végső termék fogyasztásához kapcsolódó kibocsátást ellensúlyozzuk (pl. a kávéfőzők energiahasználatára vonatkozóan).

<p>6. Elhasználódás    </p>

6. Elhasználódás    

A végső termék ártalmatlanításának minden lépéséhez kapcsolódó kibocsátást ellensúlyozunk (pl. csomagolás és kávé ártalmatlanítása az egyes országok sajátos szabályozási és működési keretei szerint).

CO₂-semlegesség, jó úton haladunk    

A Lavazza az világszerte az agrár-élelmiszeripar vezető szereplőinek egyike. A legjobb minőségű kávé előállítása küldetésünknek csupán részét képezi, és mindemellett meg kell fontolnunk, hogyan érjük el ezt.
Elkötelezettségünk, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk a fenntartható erőforrások felhasználásáért, a tisztességes munkavégzés biztosításáért a kávétermesztők számára, és természetesen az ellátási láncunkban a CO₂-kibocsátás csökkentéséért. Cselekedjünk együtt.

MŰKÖDÉSÜNK 

Számunkra a fenntarthatóság a folyamatos fejlődésen alapuló közös felelősség 

<p style="color:white; text-align:center">Lavazza</p> +

Lavazza

Úgy gondoljuk, hogy az egészséges környezet egyetemes jog és közös felelősség

Ara törekszünk, hogy pozitív változást hozzunk a teljes ellátási láncban

Innovációba fektetünk be, hogy jobb világot hagyjunk a jövő generációira

Szeretjük a Földet, és szenvedélyesen küzdünk a jövőjének jobbá tételéért

Minden nap az éghajlati hatások csökkentésére és a körforgásos gazdaság előmozdítására törekszünk

<p style="color:white">Klímavédelem</p> +

Klímavédelem

Számos emberi tevékenység járul hozzá az üvegházhatású gázok légköri koncentrációjának növekedéséhez, ami viszont hozzájárul a globális klímaváltozáshoz. Ennek hatása a kávéültetvényeken is érezhető, amely a biodiverzitás csökkenését, a termelékenység és a minőség csökkenését okozza, ugyanakkor negatív hatással van a termelők életkörülményeire is.

A Lavazza célja, hogy hozzájáruljon a klímaváltozás elleni küzdelemhez, és 2030-ig csökkentse a csoport teljes értékláncában keletkező széndioxid-kibocsátást.

<p style="color:white">Környezeti fenntarthatóság a forrásnál<p> +

Környezeti fenntarthatóság a forrásnál

A területen szerzett több mint 125 éves tapasztalat alapján a Lavazza a kezdeményezéseit a kávé forrására összpontosítja, olyan helyekre, ahol tudja, hogy jelentős és hosszú távú hatást tud elérni a kávétermelő közösségekkel való együttműködése és támogatása révén.

A Lavazza Alapítványon keresztül a Lavazza aktív szerepet játszik a fenntartható fejlesztési projektekben, melyek segítik a kávétermesztőket a legmegfelelőbb mezőgazdasági technikák átvételében, hogy hatékonyan reagálhassanak az éghajlatváltozás hatásaira, és népszerűsítsék a jó gyakorlatokat a magas természeti értékkel rendelkező területek megőrzése céljából.

<p style="color:white">Tervezés általi fenntarthatóság<p> +

Tervezés általi fenntarthatóság

A Lavazza célja a maximális kávéminőség garantálása a lehető legkisebb környezetterhelés mellett. Ez a Kutatás és fejlesztés tevékenységi körébe tartozik, köszönhetően a leginnovatívabb technikák kísérletezésének és megvalósításának a csomagolás, a kávégépek és a gyártási modellek tervezésének legkorábbi szakaszaitól kezdve.

Ezenkívül a fenntarthatóságra való törekvés a körforgásos gazdaság elveit követi a pazarlás megelőzése és a környezeti hatások csökkentése, a hatékonyság növelése, valamint a kibocsátás és a hulladéktermelés csökkentése érdekében a termék teljes életciklusa során. A természetből ihletet merítve, a Lavazza által elfogadott „design for circularity” (körforgáshoz tervezés) megközelítés célja az erőforrások felhasználásának optimalizálása, a megújuló és újrahasznosított anyagok előnyben részesítése, valamint az újrafelhasználás, újrahasznosítás és komposztálás révén történő érték kinyerése a termékekből az élettartamuk végén.

<p style="color:white">Az erőforrások felelős felhasználása</p> +

Az erőforrások felelős felhasználása

Egy olyan összetett és kiterjedt ellátási lánc, mint a kávé esetében, részletes stratégiát igényel, amelynek célja a környezetre gyakorolt hatás csökkentése, többek között a természeti erőforrások felelős felhasználása révén, a termeléstől a fogyasztásig. Ezért a Lavazza protokollokat fogad el a maximális energiahatékonyság elérése, valamint a fenntartható víz- és hulladékgazdálkodás érdekében.