Kiválóság zéró CO₂-hatással

A kávénk sem lehetne kiváló anélkül, hogy ne törődnénk az ökológiai lábnyomunkkal. De termékeink   zéró CO₂-kibocsátással készülnek. Így ez tiszta kiválóság.

Kiválóság zéró CO₂-hatással

A Nespresso* Original gépekkel kompatibilis új *Lavazza kapszulák az első Co₂-semleges alumínium* kapszulák, amelyek a valódi Lavazza eszpresszó élményét és az Ön kedvenc keverékének egyedi aromáit és ízeit kínálják.

 

Kiváló minőségű olasz kávé kiváló, zéró károsanyag-kibocsátású kapszulákban.

 

*Megjegyzés: A Lavazza vállalatnak nem partnere, sem támogatója vagy szponzora a Nespresso  

Az új Lavazza CO₂-semleges kapszulák 

A széndioxid -semlegességhez való hozzáállásunk a kibocsátás csökkentésével kezdődik a Lavazza teljes értékláncára kiterjedően. 2020-ban a közvetlen kibocsátás ellensúlyozásával és a teljes CO₂-kibocsátás kompenzációval kezdtük ezirányú működésünket.

 

Ez része a fenntarthatóság iránti fokozott, “Blend for Better” elkötelezettségi programunknak, amely számos projektet ölel fel az Egyesült Nemzetek Szervezetének 2030-ig szóló Fenntartható fejlődési céljait követő 4 kulcsfontosságú területen: Vigyázzunk a környezetre, Erkölcsös ciklust alkalmazzunk, Nyissuk meg a lehetőségeket és Neveljünk a változásra.

TUDJON MEG TÖBBET

Mit jelent ez pontosan?    

Karbonsemleges megközelítésünk a kibocsátás csökkentésével kezdődik. Mivel tudatában vagyunk annak, hogy az összes kibocsátást nem lehet egyszerre csökkenteni, a Lavazza szén-dioxid-kiegyenlítést alkalmaz a fennmaradó kibocsátások jelen esetben számos projekt támogatásával. Éves szén-dioxid-kibocsátásunkat a legyártott kapszulák megfelelő mennyiségéhez viszonyítva ellensúlyozzuk

Termékéletciklus      

A Lavazza karbonsemleges kapszulái magukban foglalják a termék teljes életciklusa során termelt kibocsátás kompenzálását, a kávé termesztésétől kezdve az életciklus végéig, a termelés, a szállítás és az ártalmatlanítás minden szakaszát beleértve.    

<p>1. Kávéellátás    </p>

1. Kávéellátás    

Az előállított és feldolgozott kávé mennyiségéhez kapcsolódó összes kibocsátást az ellátási lánc minden szakaszában ellensúlyozzuk.

<p>2. Csomagolás      </p>

2. Csomagolás      

Kompenzáljuk a csomagolás előállításához, szállításához és gyártásához szükséges kibocsátásokat.    

<p>3. Termelés és szállítás    </p>

3. Termelés és szállítás    

Ellensúlyozzuk az összes olyan gyártási folyamathoz kapcsolódó kibocsátást, melynek során a nyersanyagokat végtermékké alakítjuk.

<p>4. Kávéadagolás    </p>

4. Kávéadagolás    

A végső terméknek a gyártóüzemtől az összes elosztóközpontig történő elosztásához kapcsolódó kibocsátásokat ellensúlyozzuk.

<p>5. Felhasználás</p>

5. Felhasználás

A végső termék fogyasztásához kapcsolódó kibocsátást ellensúlyozzuk (pl. a kávéfőzők energiahasználatára vonatkozóan).

 

<p>6. Elhasználódás    </p>

6. Elhasználódás    

A végső termék ártalmatlanításának minden lépéséhez kapcsolódó kibocsátást ellensúlyozunk (pl. csomagolás és kávé ártalmatlanítása az egyes országok sajátos szabályozási és működési keretei szerint).

CO₂-semlegesség, jó úton haladunk    

 

A Lavazza az agrár- és élelmiszeripar egyik vezető szereplője a világon. Ezért a legjobb kávéminőség előállítása csak egy része a küldetésünknek, mert ez semmit nem érne, ha nem vennénk figyelembe, hogyan tesszük ezt.
Elköteleztük magunkat amellett, hogy mindent megteszünk a fenntartható erőforrások felhasználása, a kávétermesztők tisztességes munkavégzésének biztosítása és természetesen a CO₂-kibocsátás csökkentése érdekében az ellátási láncunkban. Cselekedjünk együtt!

Egy küldetés kapszulába zárva 

A Lavazza a kávé egy új koncepcióját hívja életre. Új kapszuláinkat a Co₂-kibocsátás tekintetében teljes mértékben kompenzáltuk, és elkészítésüket a kiválóság megteremtése érdekében a keverékeket kialakító mestereire bíztuk.

*Megjegyzés: A Lavazza vállalatnak nem partnere,sem támogatója vagy szponzora a Nespresso